TINDIAA moldvai népzenét játszó Tindia zenekar 2015-ben alakult egy táborban, ahová csupán alkalmi formációként érkeztünk. Nagy örömünkre, nem maradt ennyiben a dolog! Többnyire mindannyian hivatásszerűen foglalkozunk a népzenével, és páran a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének hallgatói vagyunk.


Tagok:

Apró Anna - koboz Cseke Gyöngyvér – hegedű Méry Rebeka – ének Szentimrey Panni – furulya, kaval Szepesi Lilla – furulya, kaval

A Tindia szó -noha úgy cseng, mint egy női név- egy lendületes táncdallam elnevezése.

A megalakulást követően azonnal lehetőséget kaptunk rendszeres alkalmak megtartására, ahol rövidesen megtaláltuk a közös hangot zeneileg és emberileg is.

A zenekar egyik célja, hogy minél több emberhez eljusson a moldvai csángók (mai Románia területén kisebbségben élő magyar nyelvű népcsoport) muzsikája, mely kultúránk fontos elemét képezi sajátos hangzásvilágával.


A színes egyéniségekből álló zenekar hangulatos, dinamikus és fiatalos erővel varázsolja el a táncolni vágyókat. Külföldekhez, gyerekekhez vagy éppen a rendszeres táncházba járókhoz is könnyedén alkalmazkodunk. A moldvai táncok mindenkit magával ragadnak, hiszen rövid idő alatt elsajátíthatóak.


website

www.tindia.hu

facebook

www.facebook.com/tindiazenekar/

0 megtekintés

ALL RIGHTS RESERVED I HUGFESTIVAL  2019