Patak

Frissítve: 2019. máj 8.


PATAK

Deep Folk

Fodor Réka és Ölvedi Gábor képzett énekesek és zenészek, akik különböző projektjeikkel (Layanda, HolddalaNap, vendégzenészként Estas Tonne, Netanel Goldberg and Mitsch Kohn projektjeiben) bejárták már Európa országait, Észak- Afrikát, a Közel-Keletet, Mexikót és Indiát, nemzetközi szintű szakmai elismeréseket és közönségsikereket érve el a népzene és a világzene területén.

Réka és Gábor között a leglényegesebb kapcsolat a közös művészi anyanyelvük: a magyarországi és erdélyi népzene, a népdalok és néptánc, valamint az ütőhangszerek, hiszen mindketten ebből a világból érkeztek. Ezt látták meg egymásban és határozták el, hogy új megvilágításba helyezik az általuk ismert és szeretett magyar népdalokat. Olyan zenei környezet megteremtését álmodták meg, amely visszavezet a magyarok ősibb világlátásába, amely elválaszthatatlan a doboktól és a transzélményektől és összekötik a népdalok végtelenül gazdag szimbólumrendszerét a befelé figyeléssel, önvalónk, lelki közösségünk feltárásával.

Teszik ezt a legősibb és a legmodernebb eszközökkel, hiszen különböző ősi énektechnikák széles tárházát használják zenei projektjeikben, melyekből loop-rendszerek segítségével egész hang-városokat építenek fel. A Patak letisztult, ősi szimbólumát és alapenergiáját választották meghatározó jelképnek közös útjukra, hiszen nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy zenéjükkel összekössék a Forrást a Tengerrel.

Az általuk megszólaltatott hangszerek sora igen szerteágazó, a különféle ütőhangszerektől kezdve (keretdobok, perzsa def, tapan, darbuka, cajon, ütőgardon, udu) megjelenik többek között a kaval, tilinkó és a harmónium is.

2019 márciusában tartották teltházas debütáló koncertjüket a budapesti Bethlen Téri Színházban, azóta már több meghívást kaptak, többek között Olaszországba, Ausztriába, Csehországba, Erdély és Magyarország több városába.

több zenéhez nézzétek meg a duó facebook és youtube oldalát:

Patak youtube: https://www.youtube.com/channel/UC182IcH5Dl_WZBLRstC0Tow

Patak facebook: https://www.facebook.com/patakmusic/


0 megtekintés

ALL RIGHTS RESERVED I HUGFESTIVAL  2019