Ethnosound - élménydobolás - djembe workshop

Cheikh Ibrahima Fall és Fehér Károly közreműködésével 2019. július 5. péntek 15:00 - 16:00

2019. július 6. szombat 15:00 - 16:00

az ETHNOSOUND standnál


A tánc és a zene, de különösen a dobolás az emberiség őskorától kezdve az összetartozás megélésének és erősítésének egyik legfontosabb eszköze és közege. Igazi közösségi élmény, amelynek ereje azt is magával ragadja, aki egyébként nem mozog otthonosan a hangok világában.

A dobok lüktető ritmusát hallva önkéntelenül megmozdul a kéz, és az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy minden gond elszállt, eltelt egy óra és mosolyogva "megtanult" dobolni.

Mi itt Európában már régen elhagytuk saját dobos hagyományainkat, de talán éppen ezért hatnak ránk olyan vérpezsdítően az afrikai és latin ritmusok.

Minden résztvevő kap egy dobot (djembe, derbuka, cajon), és a tréner vezetésével 1-1,5 óra alatt megtanulnak néhány komplex ritmust. Ezt persze nem egy iskolai zeneóraként kell elképzelni! Ezeken a foglalkozásokon a ritmusjátékokon, improvizáción keresztül tapasztalja meg a csapat a közös zenélés örömét.

Természetesen nem a zenei készségek fejlesztése a cél (az csak „mellékhatás”), a lényeg, hogy a zene öröme magával ragadja a résztvevőket. A játékokba mindenki be tud kapcsolódni, akár különböző szinteken, és az egyszerű elemekből a végére egy hatásos, összetett előadás kerekedik ki.

Nem gond ha nincs hangszered, rengeteg djembével készülünk, de kérlek jelezd ha kölcsön hangszert szeretnél: info@ethnosound.hu

www.ethnosound.hu


Cheikh Ibrahima Fall

"Cheikh Ibrahima Fall, Ibro guineai - szenegáli származású ütőhangszeres mester, aki 6 éves korától kezdve Faousi vezetésével tanult djembén játszani. Tehetsége korán megmutatkozott, 10 évesen már szólistaként játszott, majd tradícionális táncokat is tanult Guinea egyik legjobb tánccsoportjában, a 'Batafon'-ban. Ezzel párhuzamosan a neves 'Sorssornait de Boké' csoportban is játszott tradicionális ütőhangszereken. E két híres zenei és tánccsoporttal lépett fel és képviselte Guineát a szenegáli Safra Fesztiválon, mely a legnagyobb zenei fesztivál volt Nyugat-Afrikában. 17 évesen a szenegáli Saly-ba költözött, ahol a neves 'Bougarabou' csapat szólistája lett. Emellett 18 évesen Dakarban az 'Africa Matimbo' ütős, táncos, és színjátszó csoportban is táncolt. 19 évesen valóra váltotta nagy álmát, Dakarban megalapította saját csapatát, a 'Djakarlo'-t, (jelentése Szemtől Szemben), mely Guinea tradicionális történeteit eleveníti meg ütőhangszerekkel, tánccal és sokszor humoros játékkal. Csoportja hamar elismerést szerzett, azóta is az egyik legkedveltebb, guineai kultúrát képviselő társulat Szenegálban. A kivételes tehetségű zenész és táncos 2011 óta Magyarországon él és tanít, a nyugat-afrikai kultúra professzionális képviselőjeként. 2013 óta az Euro-African Playground djembe szólistája, egyik zeneszerzője, valamint balafonon játszik és énekel. Színpadon láthatjuk még az ütőhangszeres tanítványaiból álló, nyugat-afrikai ritmusokat játszó Sanké Percussion Group-pal, és a marokkói zenét játszó Chalabannal."

Ibro tanításával kapcsolatban a Facebook oldalán találtok több információt:

Ibro Fall Djembe and Dance Classes

Az órákon, workshopokon guineai (szuszu és malinke) ritmusokat és táncokat tanít.0 megtekintés

ALL RIGHTS RESERVED I HUGFESTIVAL  2019